Opis
Automatyczny młynek do kawy Mignon Specialita renomowanego producenta Eureka to topowy model w serii Mignon Silent. Młynki z tej serii charakteryzują się cichą pracą.
W porównaniu do modeli classico i Silenzio posiada ekran dotykowy, wybrane funkcje i większe kamienie szlifierskie (55 mm w porównaniu do 50 mm).
Grubość mielenia jest regulowana w sposób ciągły, bezstopniowy (tzw. system bezstopniowy). Ten mikrometryczny system regulacji grubości mielenia jest opatentowanym systemem producenta Eureka, w którym grubość jest regulowana przez dolny kamień. Po konserwacji i czyszczeniu ustawiony poziom grubości pozostaje niezmieniony.
Intuicyjny ekran dotykowy jest bardzo łatwy w obsłudze z opcją 2 dawek/razy (1-2 porcje) lub ciągłego mielenia. Na wyświetlaczu znajduje się również licznik dawek. Jest to inne niż w modelu Silenzio, który ma mechaniczne ustawienie tylko jednego interwału.
Zalety młynka elektrycznego Eureka Mignon Specialita:
- Bezstopniowy (mikrometryczny) system kontroli grubości mielenia (patent EUREKA) - Eureka wykorzystuje mikrometryczną regulację grubości mielenia , co pozwala na precyzyjną i ciągłą regulację bez stałych kroków. Oznacza to, że możesz regulować grubość mielenia z maksymalną precyzją.
- Silent Technology - młynki Eureka są znane z tego, że są znacznie cichsze niż konkurencyjne modele. Ich Silent Technology znacząco redukuje hałas podczas mielenia, co jest szczególnie korzystne w przypadku użytku domowego lub w kawiarniach, gdzie ważne jest utrzymanie przyjemnej atmosfery. (różnica do 20 dB w porównaniu do konwencjonalnych młynków).
- System ACE (Anti-Clumps and Electrostaticity) - system ten zapobiega tworzeniu się elektryczności statycznej i grudek podczas mielenia.
- Konserwacja „High Speed” = bardzo łatwe i szybkie czyszczenie, rozmieszczenie kamieni jest tak zaprojektowane, aby konserwacja i czyszczenie były jak najłatwiejsze.
- Regulowane podparcie dla Portafilter (dźwignia).
- Timer/dozownik na ekranie dotykowym (1 porcja, 2 porcje, mielenie ręczne).
Znajdziesz to w kategorii